Farger & Matrialer

chesterfield_antique_leather_colours_kop

FARGE: Når du bestiller varer i nettbutikken, kommer det opp en meny med fargealternativer. Disse fargene kan sees nedenfor på denne siden. Derom du ønsker en annen fargevariant enn de som er vist her, bes du kontakte oss. Chesterfield kan leverere absolutt alle fargevarianter som finnes på markedet. 
SETE-INNHOLD: På mange modeller kan du velge hvilken type seteinnmat (seteinnhold) du ønsker i møblene. "FOAM" (kaldskum) er en høyelastisk polyeter som er forholdsvis fast å sitte i,  som beholder sin "kvadratiske form" til enhver tid, og som i liten grad endrer seg som følge av bruken. Kaldskum er det materialet som benyttes mest i møbelindustrien i dag, men er et forholdsvis nytt materiale historisk sett når man snakker om tradisjonsrike Chesterfieldmøbler. Chesterfield sitteputer ble i tidligere tider fylt med gåsedun for maksimal sittekomfort. Ulempen bestod i at man etter bruk måtte "banke opp" sitteputene for at de skulle få sin opprinnelige form tilbake. Gåsedun blir derfor i liten grad brukt i dagens møbler, og man har nå istedet gått over til Dacron kunstfiber, også kalt "FIBERFILL" som beholder gåsedunets velvære og komfort, men som i større grad holder fasongen på sitteputene.  Vær imidlertid oppmerksom på at ikke alle modeller kan leveres med fiberfill innmat.
KONKLUSJON: De som ønsker at sitteputene alltid skal se glatte og "nye" ut, bør velge kaldskum. Mennesker som ønsker en litt fastere/hardere sittekomfort kan med fordel velge kaldskum som seteinnhold i sin sofa.   De som setter myk komfort høyest velger fiberfill og avfinner seg med at sitteputene bærer preg av at sete-innholdet beveger seg og endrer fasong etter bruken. 


Det er viktig å vite at Chesterfield huden ikke oppfører seg som andre møbelhuder under bruk. For at du skal forstå hva jeg mener, ønsker jeg å forklare hvordan en Chesterfield-hud produseres og farges. Først blir den farget i den "riktige" fargen, enten dette skal være TAN, RED, RUST, GREEN, eller en annen farge.  Deretter blir den på garveriet lakkert en gang til i en ensfarget mørk bruntone. Deretter sendes den med et heller kjedelig ensfarget brunt utseende til Chesterfield-fabrikken, hvor den så blir trukket opp, knappet opp og naglet fast til Chesterfield rammeverket. Når hele Chesterfielden er ferdig trukket, benytter møbeltapetseren en klut som er fuktet i et spesielt løsningsmiddel, og "gnir av" den øvre brune topplakken igjen, slik at den egentlige fargen kommer til syne, og man oppnår en "slitt hud-effekt", populært kalt "antique-effekt", hvor man har mørkere fargetoner i fordypningene og lysere fargetoner på "toppene" i salongen . (på engelsk kalles da også denne huden for "RUB-OFF Leather" av denne grunn) .   Slik oppnår man den fine "antique-effekten" som Cheterfield er så kjent for. Etterhvert som man bruker møblene, forsterkes denne effekten og huden blir tilnærmet ensfarget i den egentlige fargen, der hvor slitasjen er størst. Dette gjør at møblene får en helt spesiell pàtina og blir blir finere jo eldre de blir. De fleste selger aldri Chesterfieldsalongen sin og møblene går ofte i arv til neste generasjon. Det er dessuten mulig å bestille nye puter til salongen når de gamle er utslitt, og dermed er det duket for enda  noen år i godstolen. ( Tips...)

Vedlikehold av din skin salong 

 

Vi anbefaler "COLOUR-LOCK" til vedlikehold av din Chesterfield.  
Dette vedlikeholds-settet innholder det du trenger, rensevæske, smørefett, samt svamp og bruksanvisning på hvordan du gjør det.  Nok til 2 år.   
Vi sender deg et vedlikeholdsett pr post, uten fraktomkostninger, dersom du forskuddsbetaler kr 225 til bank-konto: 10802069028. 
MEGET VIKTIG: Merk innbetalingen med ordre-nummeret du blir tildelt når du bestiller i nettbutikken. 

Hudmøbler må vedlikeholdes jevnlig for å oppnå maksimal levetid. Standard rub-off Chesterfieldhud må smøres MINIMUM hver høst fordi sol og varme sammen med elektiske panelovner etc. tørker ut huden og gjør den stivere og mindre smidig. Akkurat som en motor trenger olje for å fungere, trenger oksehuden fett for å bli smidig og bevegelig.  Dersom du ikke smører hudmøblene dine, blir den etterhvert stiv og sprø og vil til slutt "knekke" som en stiv papp.  Det hjelper ikke hvor god hudkvalitet du har kjøpt hvis du ikke  smører den.  

Renhold er minst like viktig. Bruk en myk bomullsklut og fukt den med rensevæsken som følger med i pappesken du kan få kjøpt i de fleste møbelforretninger. Rotèr kluten først med klokken ca 15 ganger. Deretter rotèrer du motsatt vei like mange ganger.

 

Teoretisk sett skal du nå ha fått opp all smuss som har befunnet seg nede i porene. Dersom du føler at huden fremdeles ikke er ren, gjenta prosedyren. Bli ikke fristet til å bruke sterkere vaskemidler som ikke er beregnet for renhold av hud. Dette vil i de fleste tilfeller ødelegge huden over tid.

Det som er så flott med hudmøbler er at midd som du eller finner i stoffmøbler og nesten overalt ellers i huset, nesten ikke er å finne på en oksehud. Den har helt enkelt ikke så veldig mange steder å gjemme seg.  Slik sett er hudmøbler faktisk  noe av det mest renslige man kan ha i stuen.

 

Har du derimot kjøpt en fullanelinhud ( ikke overflatelakkert) hud, må du bruke type fett-smøring og bruke den langt oftere.  En fullanelinhud er ulakkert og svært mye mer utsatt for inntrengning av væsker og smuss. Derfor er det viktig at den rengjøres og smøres for at man skal opprettholde den beskyttende hinnen som fettet etterlater seg på oksehudens overflater og som virker som et skjold som fanger opp uhumskhetene uten at de trenger inn i selve læret. Fullanelinhud er vanligvis den aller dyreste huden, men trenger altså mye stell for å holde seg fin og er dessuten mer ømfintlig ovenfor sollys. Les mer om dette under menyen "Farger & Matrialer" på hovedsiden.