Hvordan blir Chesterfields "Antique-huder" produsert?
Først blir den farget i den "riktige" fargen, enten dette skal være TAN, RED, RUST, GREEN, COPPER eller en annen farge. Deretter blir den overflatelakkert i en ensfarget mørk bruntone. Deretter sendes den til møbel-fabrikken, hvor den så blir stiftet og naglet fast til møbelrammen før man knappene ned i de dype hullene som har blitt forberedt på forhånd.
Knappene sitter så dypt og trygt nede i opp-polstringen at de ikke løsner under bruk. Knappene Når hele Chesterfielden er ferdig trukket, benytter møbeltapetserer en klut som er fuktet i et spesielt løsningsmiddel, og "gnir av" den øvre mørkere toppfinishen igjen, slik at den underliggende fargen igjen kommer til syne. Man oppnår på denne måten en "antique-effekt", fordi man får en mørkere skyggeeffekt i fordypningene og lysere fargetoner på "toppene" i salongen . (på engelsk kalles da også denne huden for "RUB-OFF Leather" av denne grunn) . Slik oppnår man den fine "antique-effekten" som Chesterfield er så kjent for. Etter hvert som man bruker møblene, forsterkes denne effekten og der hvor slitasjen er størst kommer fargen sterkest frem. Dette gjør at møblene får en helt spesiell pàtina og oppleves som vakrere jo eldre de blir. Dette er slitesterke og holdbare møbler som ofte går i arv til neste generasjon.
Hvordan skal jeg vedlikeholde min Chesterfield?
Vi anbefaler "COLOUR-LOCK" til vedlikehold av din Antique RubOff hud, men vær oppmerksom på at ulike hudkvaliteter kan kreve ulike smøremidler.
Hudmøbler må vedlikeholdes jevnlig for å oppnå maksimal levetid. Standard rub-off Chesterfieldhud må smøres MINIMUM hver høst fordi sol og varme sammen med elektiske panelovner etc. tørker ut huden og gjør den stivere og mindre smidig. Akkurat som en motor trenger olje for å fungere, trenger oksehuden fett for å bli smidig og bevegelig. Dersom du ikke smører hudmøblene dine, blir den etterhvert så stiv og sprø at den til slutt knekker som en stiv papp. Det hjelper ikke hvor god hudkvalitet du har kjøpt hvis du ikke smører den.
Renhold er minst like viktig. Bruk en myk bomullsklut og fukt den med rensevæsken som følger med i pappesken du kan få kjøpt i de fleste møbelforretninger. Rotèr kluten først med klokken ca 15 ganger. Deretter rotèrer du motsatt vei like mange ganger.
Teoretisk sett skal du nå ha fått opp all smuss som har befunnet seg nede i porene. Dersom du føler at huden fremdeles ikke er ren, gjenta prosedyren. Bli ikke fristet til å bruke sterkere vaskemidler som ikke er beregnet for renhold av hud. Dette vil ødelegge huden over tid.
Husmidd som du ellers finner i stoffmøbler og nesten overalt ellers i huset, er nesten ikke å finne på en oksehud. Det finnes rett og slett ikke noen steder å gjemme seg for slike microorganismer. Hudmøbler er dermed faktisk de mest renslige møblene du kan ha i stuen.
En ulakkert fullanelin-hud er naturligis mye mer utsatt for inntrengning av væsker og smuss enn en som er overflatelakkert. Derfor er det viktig at den rengjøres og smøres regelmessig for at man skal opprettholde den beskyttende hinnen som fettet etterlater seg på oksehudens overflater og som virker som et skjold som fanger opp urenheter uten at de trenger inn i selve læret. Fullanelinhud er vanligvis den aller dyreste huden, men trenger altså mer stell for å holde den fin og denne hudtypen er dessuten mer ømfintlig ovenfor sollys.